1/15

                                                                          In the process of concept study for an office floor                                                                            of 600 m², where gridal column system is used,                                                                              for the exhibition space of Vigoss Tekstil in                                                                                    Moscow, the basic principle is to provide a                                                                                    design, which will provide continuity of circulation, with an integral approach.

     Continuity of circulation is provided, with a layout, making exhibition areas efficient and allowing exhibition of different collections, by reinterpreting traditional structural elements. In the space, which contains offices and warehouse space, along with exhibition areas, the concept of a design is considered, which will separate the user from other functions, with a tiered approach, by forming an external shell, structured with wooden posts and an inner shell, made of PVC pipes. Therefore, the continuity of exhibition areas was provided and differentiation with respect to collections was allowed.

     The wall, which has become a sign, constituting the trademark by placing two different colors of powder in the tubes, provides a welcome on entrance to the store. In the exhibition space, vertical tubes of larger sizes, are kept as a curtain surrounding collection, as they are used as illumination. These PVC pipes, which do not contact floor and which are applied at different heights, are customized in main shell.   While the suspension units, applied by hanging to the roof to the front side of the PVC pipes, increase the sense of space, with the suspension units, designed in the middle of the space, reinforce the integral sense of the space. 

     External shell, formed with spaced and semi-transparent wooden posts form the walls of office rooms and warehouse space, by defining another function to inner circulation area and allow suspension system for a different collection.

     The wall, formed with these wooden posts also allow passage to office rooms, by designing as door details at certain locations.

Bulur Tekstil

Moscow Showroom

WHERE

Moscow / Russia

WHEN

2012

AREA

600 sqm

CLIENT

Bulur Tekstil

PHOTOGRAPHER

Safak Emrence

DESIGN TEAM

Basak Emrence

Safak Emrence

Zeynep Güngör Özder

Didem Saglam

CONTACT

Basçavus Sok. Evtas Is Hanı 31/12 34720
Kadıköy / ISTANBUL / TURKEY

Phone +90 216 338 50 62, Fax +90 216 338 51 63

Email info@zemberek.org

© 2020 by Zemberek. 

  • Beyaz LinkedIn Simge
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • Beyaz Heyecan Simge
  • Beyaz Tumblr Simge